7 Eylül 2012 Cuma

Kaldır kıcını!

Dusununki,  aynı mahallede 4-5 ailesiniz. Cesitli ırktan dinden ve yuzyıllardır kardesce yasıyorsunuz.. aranızda sorun yok.. dusman yok.. mahalleniz oyle guzelki! Hayale sıgamayacak kadar guzel! uzaktan sizi seyreden birileri hep var yerinizde gozu olan biri hep var.. 
Ara ara geliyor mahalleye ama cocuklarını gonderiyor sizin cocuklarla kaynassın diye.. oyle baska turlu nasıl ulasır amacına.. mahall
eniz o kadar masum temiz, aklında kotuluk yok.. gelenlerde bi sakınca yoktur elbet.. nasıl olsa misafirler biz misafirperver milletiz. Insanız ya yine de biri nefsine uyar diger mahalle cocuklarına kanar.. baslar konusmaya Ahmet soyle Mehmet soyle Ayse de sunu yapmıs Fatma da soyle demis.. Eee nolcak simdi? mahallede bi lider muhtar yok dune kadar sorunda yoktu.. Ama ben Ayseyi, Fatmayı tanıyorum cok tuz ekmek yedik.. Ahmet Mehmette iyi insanlar onlarıda tanıyorum! Benim icin kotu dusunurler mi hic! biz hala birbirimize gidip geliyoruz sohbet komsuluk ediyoruz.. 


Nedir bu cocukların derdi? Bizim mahalle ne karsı mahalle ne ? onlar niye bize karıssın da gelin sizi barıstıralım desin? sizi kurtaralım desin? 


Askere giden de daga cıkan da komsu cocuklarımız!!! siz her biriniz kıcınızı kaldırıp, sesinizi yukseltip bizim bir sorunumuz yok kimse kimseyi kıskırtmasın siz de kim oluyorsunuz demediginiz surece o cocuklar birbirlerini oldurmeye devam edecekler. 


Evet bir lider olsa super olur! ama sartta degil! bunun icin yasamda hangi noktada nerde bulunuyorsanız yasama karsı sorumlulugunuzu kabul edip yerine getirmeniz yeterli. Hala ve hala Turkiye de yasıyor olupta batıdaki dogudakine dogudaki batıdakine farklı gozle bakabiliyorsa ne yazıkki.. once kendimizi sorgulamamız lazım. O PKK, o IMF, o BOP nasıl girdi?? Sen birbirine inandın mı? birlik oldunmu? destekcin oldunmu? bugun turist gibi bile olsa yerinden kalkıp Sırnak a Batmana Siirte gitme cesaretin varmı?? ordaki insanlar nasıl yasar kimdir boyle bir merakın varmı?? Sen kendini ulkeni, kendi halkını ne kadar tanıyorsun ne kadar hakimsin?? İnsan bilmedigi hakim olamadıgı bir seyi savunabilirmi koruyabilirmi ???? Belki bu kadar yazmazdım, bir iki gun boyle bos bos konusulup sonra herkesin kendi kabuguna cekilecegini bilmesem...


Şükür'ce




Deme !

Kaskatı olan kalbimi costuran
Hic bir kusur bulamadıgım sevgili..
Sarsam seni koysam icime, yuregime
Gel desem sana
Ne sen sor, ne de ben hesap sorayım 
Zamandan, olasılıklardan, asktan...
Tum olasılıkların icinden olabilecegin
En iyi halinle gel yeter..
Deme.. soylemesin zihnimde..
Simdi son kez mi sarılacagım
Son kez mi dalacagım o mavi gozlerine
Korkuyorum cok..
Kokun burnumda ne kadar kalacak
Yollar ayrıldıgında..
Ah! zamansız oldun sen
Vakitsiz girdin hayatıma
Ya da ben erken geldim bu hayata..
Sımdi nasıl kopar bu yurek senden
Nasıl dindirir hasretini..
Beklentisi, kosulu olmayan sevdam
Ya bırakma tut sarıl ki manam olsun
Ya gel sende benimle sevincim, hediyem olsun..
Deme sakın simdi
Deme..

Şükür'ce





Ne istersin?

Oyle saskın saskın bakma. Ne bekliyorsun hayattan ?
Ne istersin ?
Belkide sadece bunu dusunmen gerekir.. Bunu bulman..
Ne istersin ?
Belkide sadece istemen gerekir.." 

Şükür'ce



Yangın yeri

Yurekmidir yangin yeri zihinmi..hangisine dur demeli..zihinmi vazgecemez tutundugundan..yurekmi birakmaz tutup sakladigini..yol gorunmusse bi kere zihin tutsa yurek birakmasa ne yazar? Hiz almak geRek boyle vakitte:)

Sukur'ce



Sevgiyim Sevkatim

Ben sevgiyim, ben sevkatim, ben yol olmaya giden yolun kendisiyim.. Sevgide sevkatte sirda yolda kendinizdedir isteyin ve buluuun! :)

Sukur'ce


Aidiyet

Kucukken nerelisin dediklerinde Gaziantepliyim derdim.
Sonra buyudugumde, okul yıllarımda ve bazı seylerin farkına vardıgımda Dunyalıyım derdim.
Simdi soranlara 'Varlık Alemi' 'Sonsuzluk Diyarı' diyorum! :)

Şükür'ce